היפרדות זגוגית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/01/2016 | 21:36 | מאת: ציפי

שלום, אני בת 64, לפני מספר שנים הייתה לי היפרדות בעין אחת, ואחר זמן מה היפרדות קלה מאד בעין שנייה. תופעות הלוואי חלפו יחסית מהר. לפני כחודשיים שוב יש לי היפרדות בעין, פעם שנייה, והתופעות של עננה מול העין עדיין לא חלפה. שאלתי היא, האם יתכן שתהייה היפרדות זגוגית פעם שנייה באותה העין ? והאם יש מקום לדאגה ? תודה רבה.

26/01/2016 | 09:58 | מאת: ד"ר ישי פאליק

ציפי שלום רב הפרדות זגוגית הינו תהליך שנמשך לרוב מספר חודשים ומסתיים לאחר שכל הזגוגית מופרדת מהרשתית לעיתים ה"עננה" שאת מתארת נשארת באופן קבוע ושמים לב אליה פחות ופחות אולם אם בכל זאת ישנה תופעה חדשה הרי שייתכן שכעת הזגוגית השלימה את הפרדותה ועל כן יש לגשת ולהבדק בהרחבת אישונים אצל רופא עיניים על מנת לבדוק את מצב הרשתית בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין