ויטרקטומיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/01/2016 | 16:19 | מאת: רחלי

ד.נ. בסיום ניתוח לתיקון חור מקולר, כאשר ממלאים את העין בגז (לאיזו מטרה?), מהו טיב הטשטוש או הראייה הלקויה הצפויים? האם בכלל רואים משהו בימים הראשונים לאחר הניתוח? אם לא רואים כלום, מתי(כמה ימים לאחר הניתוח) צפויים עקרונית להתחיל לראות משהו, ומה צפויים להתחיל לראות בטרם ניתן לחזור לראות כבעבר ובטרם מתחילים לשפר את הראייה? רחלי

את העין ממלאים בגז בכדי שהוא יוכל להצמיד את הרשתית למקומה. בימים הראשונים עד לספיגת הגז הראיה מטושטשת, לאחר מכן הראיה מתחילה להתאושש בהתאם להצמדות הרשתית וסגירת החור המקולרי.

מנהלי פורום בריאות העין