red eye

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/01/2016 | 19:20 | מאת: iman

לפני יומיים התחלתי להרכיב עדשות hybrid contact lenses ...בתקופה האחרונה היה קשה להתאים לי עדשות רכות . הרכבתי עדשות רכות לאורך 5 השנים ומחודש אוקטובר החלפתי עדשות פעמיים כי הייתי צריכה למצמץ הרבה , בסוף הוחלט לשנות סוג העדשות והתחלתי להשתמש בעדשות מסוג זה. הבעיה שעין שמאל אדומה , העדשה שורפת בעין , יש הרבה דמעות , משתמשת הרבה בטיפות הרטבה ויש תחושה לא נעימה כאילו יש גוף זר בעין. עין שמאל היא העין הטובה אצלי כי עין ימין היא הבעייתית. אז אני רוצה להבין האם יכול להיות שיש זיהום או משהו אחר בעיניים או העדשה לא מתאימה ?, האם יש התייבשות? אני משתגעת מכל הסיבוך הזה. מה צריך לעשות? הייתי אצל רופא עיניים לפני חודש והוא אמר לי להחליף עדשות , אני חשבתי שכאשר אחליף אותם הבעיה חולפת . אני אכן רואה בסדר עכשיו אבל לא נוח.

11/01/2016 | 12:06 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שלום רב בכל מקרה של תחושת צריבה בעין על רקע הרכבת עדשות מגע בייחוד אם היא מלווה באודם יש לגשת לבדיקת רופא עיניים כיוון שהגורם לכך עלול להיות זיהום בקרנית. הרופא יאבחן את הסיבה (לעיתים כשאין זיהום המדובר באלרגיה יובש וכדומה) וימליץ על טיפול בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין