שימוש במשחה נגד כוויות בסמוך לעין-מותר?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/01/2016 | 03:52 | מאת: מיכל

אני מעוניינת לעשות הסרת שיער מהגבות ממש מעל העין, באפילציה (מחט חשמלית). שאלתי שני קוסמטיקאיות בתחום והן אמרו לי שאין בכך סכנה ואף אפשר אם רוצים להרים את העפעף בזמן הטיפול כדי להרחיק את המחט מהעין. שאלתי היא: מנסיון של כמה טיפולים באפילציה בפנים, יש צורך לאחר הטיפול לשים מספר פעמים משחה נגד כיווית כדי למנוע הישארות של צלקות על הפנים. האם יש סכנה למרוח משחות כאלו ליד העין? מדובר במשחות (יותר נכון קרמים) כדוגמת : ביאפין, טרולאמין, בפנטן פלוס וכד'

מיכל שלום רב, אין כל סכנה לעין בטיפולי מחט חשמלית באזור הגבה או העפעף העליון, כל זמן שאין מגע עם העין עצמה. יש להיזהר שמשחת הכוויות לא תיכנס לעין היות וחומר זה יגרום לגירוי העין. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין