אדי עופרת עיניים.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/01/2016 | 02:20 | מאת: מ

שלום רב יש לי שאלה עם אדם הלחים עם מלחם בדיל שיש בתוכו גם עופרת האם האדים שיוצאים וחדרו לעין נספגים בעין והאם זה מסוכן לעין .? או שזה חודר לזרם הדם דרך העין ?

04/01/2016 | 02:30 | מאת: מ

אם אדם נחשף לאדי הבדיל בעיניים האם העיניים מנקות את עצמן או שיש חומרים שנשארים בעין ?

שלום רב, לשאלת הראשונה, אין סיכון בהלחמה ספציפית עם מלחם בדיל אך יש לבצע פעולה זו עם משקפי מגן מיוחדים המכילות הגנת UV. לשאלתך השנייה, אדי הבדיל נשטפים ע"י הדמעות ואינם נשארים בעין. אם הפעולה חוזרת על עצמה מספר שנים יכולה להתפתח ספיגה של עופרת ללחמית העין אך לא לתוך העין עצמה. סביר יותר להניח כי האדים נשאפים לריאות וזה כלל לא בריא לריאות האדם. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין