נזק לאחר הסרת משקפיים בלייזר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/11/2015 | 16:50 | מאת: לירן

לד"ר שלום. האם אתה נתקל בשנים האחרונות בפציינטים שניתוח להסרת משקפיים בלייזר גרם להם נזק בלתי הפיך לעניים? ואם כן , מה הסיכויי לנזק ע"פ הסטטיסטיקה?

23/11/2015 | 15:55 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שלום רב לשמחתי ההשלכות ארוכות הטווח של ניתוחי לייזר להסרת משקפיים בהם נתקלתי היו ברובם המוחלט הפיכות כמו למשל מקרים של עכירויות בקרנית או שינוי במספר שניתנו לתיקון בניתוח יחד עם זאת אכן עלול להיות זיהום או הידקקות של הקרנית שעלולות להביא לצורך בטיפול משמעותי יותר כגון השתלת קרנית אני ממליץ לך להיוועץ במנתח עיניים בנוגע לסיבוכים אפשריים של ניתוחי עיניים בטרם תבחרי לעבור ניתוח מתוך הבנה שסיכונים בשיעור נמוך קיימים גם בניתוח מעין זה בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין