יובש בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/11/2015 | 14:38 | מאת: אלמונית

שלום רב! הנני סובלת מכאבים חזקים בעין ימין הייתי אצל הרופאה כמה פעמים והיא אמרה שיש לי יובש בעיניים ונתנה לי משחה אנטיביוטי וטיפות אני שמה כל הזמן וקשה לי מאד לתפקד במיוחד היציאה החוצה יש לי רגישות לאור דמעות אני צריכה לכסות את העין מהשמש אני לא יכולה להיות בחוץ ואני חייבת כי אני צריכה ללכת לעבודה מה עוד אפשר לעשות היא בדקה לי גם לחץ בעיניים ואמרה שהכל תקין החיים שלי נעשו בלתי נסבלים בגלל העין יש עוד טיפול שיכול להרגיע את העין ולחזור לשגרה היומיומי מבלי לסבול. אודה על תשובתכם.

לפי הסממנים שהנך מתארת נראה לי כי מדובר בתסמונת הפצע החוזר שבה שכבת האפיתל של הקרנית איננה דבוקה למצע שלה באופן תקין ואז מתקבלת תמונה קלינית של כאבים, רגישות לאור, דמעת לעיתים התסמונת מאובחנת כיובש. הטיפול המומלץ היום הוא ליטוש שטח פני הקרנית ע"י לייזר. עד אשר תגיעי לבדיקה מקיפה וייעוץ לטיפול אצלי במכון עיניים (תאום תור 3122*) אני ממליץ לך להמשיך עם משחת מסוג ויסקוטירס ג'ל 4 פעמים ביום. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין