בירוקרטיה רפלקסים חדים מידי ועקומת לחצים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/11/2015 | 19:16 | מאת: נטלי

הולכת מרופא עיניים אחד לשני, הראייה מתדרדרת, כבר 10 שנים שרופאי עיניים רוצים לבדוק לי לחץ תוך עיני, אבל טוענים שאני קופצת. עצב הראייה הפך לקעור, הסנוור לא מאפשר לי לתפקד, וראו בעיה בשדה הראייה. הפרו' אמרה שצריך לעשות עקומת לחצים. אבל איך עושים עקומת לחצים במצב שהרפלקסים חדים ואני לא מצליחה לא לקפוץ? הלכתי למרפאת גלאקומה בבית חולים ושם סירבו אמרו שאין להם את הכלים לעשות לי עקומת לחצים. שמעתי על זה שיש מכשיר שמאפשר למדוד לחץ בלי מגע. אבל האם יש מרפאה שבודקים איתו עקומת לחצים? כל הזמן הראייה ממשיכה להתדרדר ולא יודעים למה, עשיתי הכל בשביל לברר אבל אף אחד לא יודע, מפחדת להתעוור בגלל חסרונות הבירוקרטיה. האם יש דרך שאוכל לעשות את הבדיקה הזאת גם במצבי?

פני לד"ר שמעון קורץ- מנהל מרפאת גלאוקומה בבי"ח איכילוב. המכשיר בידיו. ד"ר עמי הירש.

מנהלי פורום בריאות העין