אלרגיה לעדשות מגע (?)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/11/2015 | 16:48 | מאת: אופיר

שלום, סבלתי תקופה מאודם בעיניים והרופאה אבחנה שזו אלרגיה לעדשות המגע. אני משתמש בעדשות רכות סיליקון הידרוג'ל של חברת דיספו כבר 6 שנים. זה הגיוני שתתפתח אלרגיה לאחר 6 שנים? היא אמרה לי לא להרכיב עדשות בחודש הזה (וכך עשיתי). קיבלתי טיפול לחודש בטיפות רלסטט. לאחר חודש עין שמאל עדין נשארה אדומה והשבוע קיבלתי טיפות למשך שבוע FML כי כנראה ישלי גם דלקת, ושוב טיפות רלסטט לחודש נוסף. הרופאה שמעתי שרשמה והקלידה במחשב "הפסקת שימוש בעדשות מגע". לא שאלתי אותה מה הכוונה ואם לא אוכל יותר להרכיב עדשות. מנסיונכם - במידה והאודם והדלקת יעברו החודש הזה, יש אפשרות לחזור ולהרכיב עדשות מגע?

בהחלט יכולה להתפתח דלקת על רקע אלרגי לעדשות מגע לעיתים אחרי פרק זמן קצר ולעיתים אחרי שנים רבות. הטיפול הוא בהחלט בהתאם לאבחנה ולעיתים אחרי פרק זמן מסויים ניתן לנסות עדשות מגע םעם נוספת. ד"ר עמי הירש.

מנהלי פורום בריאות העין