קרטוקונוס ואבאמיס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/11/2015 | 20:23 | מאת: שירי

שלום, אני בת 20 עם קרטוקונוס יציב בשנים האחרונות (לא עברתי טיפול כלשהו). מעריכים שהקרטוקונוס נבע מרקע אלרגי, אני סובלת מאסטמה, אלרגיה לאבק ונזלת אלרגית. עקב כך, קונכיות האף שלי נפוחות והדבר מקשה עליי לישון בלילות, לכן רופא אא"ג הביא לי תרסיס סטרואידים לאף בשם "אבאמיס" לטיפול ממושך. קראתי שעקב הקירבה לעיניים יש סכנה לחולי קרטוקונוס להשתמש בתרסיס סטרואידים. האם הדבר נכון או שאוכל ליטול אותו ללא חשש ש"יעיר" את הקרטוקונוס שלי ויגרום להדרדרות שלו? תודה.

שירי שלום רב, אין חשש משימוש בתכשיר של תרסיס סטרואידלי לגבי החמרת מחלת הקרטוקונוס. תרסיס הסטרואידים עלול להחמיר ממחלת גלאוקומה שבה קיים לחץ גבוה בעיניים העלול לעלות כתוצאה מספיגת הסטרואידים למערכת הדם ואח"כ לעיניים. מחלת הקרטוקונוס לא מושפעת מסטרואידים אלא רק מהרקע הגנטי שלך. כדי לעצור את התקדמותו קיים טיפול מסוג קרוסלינקינג. בברכה, פרופ' קרמר ישראל.

מנהלי פורום בריאות העין