סוג של חוסר מיקוד/ריצוד/אזור שחור בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/11/2015 | 10:21 | מאת: ישראל

שלום. בדרך כלל אני אדם בריא. אני מרכיב משקפים מגיל קטן המס שלי הוא בערך 3 עד 4. בחצי שנה האחרונה התחילה לי תופעה מוזרה בעין ימין (לדעתי זה רק ימין קשה לי להרגיש במדויק) התופעה: סתם ככה פתאום אני מתקשה במיקוד, אני רואה סוג של ראיה שחורה באזור מסוים. ושאני מתמקד בזה זה נראה כמו אזור שחור מרצד. התמונה עצמה לא זזה כלל. לדוגמה: שאני מסתכל על המסך וכתובה מילה, אז בדרך כלל אני צריך לקרוא רק חלק מהמילה כדי להבין אותה. אבל, כאשר התופעה הזאת מתרחשת אני רואה את החלק של המילה אבל האות הראשונה פשוט לא מופיעה. אלא רק כאשר אני מתמקד בה. התופעה עוברת מעצמה לאחר 10-30 דקות. מתחילה בהדרגה. דוגמה: בוקר אחד קמתי פתחתי חלון, האור סנוור אותי במקצת. הרגשתי רגיל הלכתי למטבח ופתאום תחושה של התופעה שעברה מעצמה לאחר 15 דקות. התופעה התרחשה לי בערך 3-4 פעמים בכלל. 2 פעמים בחודש האחרון. ביצעתי בדיקה אצל רופא - הממצאים תקינים - לחץ קרנית וכו'.. תודה רבה .!!

09/11/2015 | 14:57 | מאת: ד"ר ישי פאליק

ישראל שלום רב התופעה יכולה להיות קשורה לעין עצמה או למח ממליץ להתקדם בביצוע OCT ושדות ראיה ובדיקת רופא עיניים נוספת בדגש על הזגוגית והרשתית וייתכן אף ייעוץ נוירואופתלמולוגי בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין