שאלה קצת מוזרה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/11/2015 | 21:42 | מאת: אלמוני

האם יתכן שעקב טיפול ממושך בטיפות עיניים מסוגים שונים (לרבות סטרואידים, טיפול למניעת יובש ) יכול להיות שצורת העין משתנה ? אסביר : אני בן 32 אני מסתכל על תמונות שלי מלפני שנה, ואני משתגע ולא הצלחתי להבין תקופה ארוכה מה שונה בהן מעכשיו ועכשיו סוף סוף נפל לי האסימון ! לצערי! צורת העיניים שלי פשוט השתנה, נהייתה מעין יותר ארוכה כזו (אם לפני שנה צורת העין הייתה קטנה כזו כעת זה נראה הרבה יותר "מלבני"), זה מקנה לי מראה עייף וממש פוגע לי במראה לדעתי. זה לא ניכר במראה ראשוני אבל במבט מעמיק אכן רואים שהיה שינוי. יש אפשרות להחזיר את צורת העין לקדמותה?האם זה קשור לטיפות שקיבלתי במהלך שנה? תודה

שלום רב, טיפול ממושך בטיפות עיניים אינו יכול לגרום שינוי בצורת העין. רק תופעה פיזיולוגית כמו צניחת עפעפיים יכולה לגרום לשנוי במראה העין בלבד. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין