מסתבר שאני עורך לאסק ולא PRK

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/11/2015 | 18:39 | מאת: יונתן

מה ההבדל בין שתי השיטות (במילים מובנות) ? האם אוכל לעבוד אחרי 5 ימים מול מחשב? אני עובד כל היום מול מחשב מעבר ל10 שעות . מה עוד תופעות לוואי חלילה? תודה

שלום רב, PRK ולאסק זה אותו סוג ניתוח. כל רופא בוחר לקרוא אחרת. אחרי 5 ימים יהיה לך מאוד קשה לחזור לעבוד מול מחשב מכיוון והעדשת הטיפולית ששמים על הפצע נשארת שם שבוע עד 10 ימים ומטשטשת את הראייה. חזרה לעבודה מול מחשב 10-14 יום לאחר הניתוח, כל מקרה לגופו. אין אובדן ראייה מניתוח לייזר צריך לשמור על הטיפול התרופתי ולהשמע להוראות המנתח. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

02/11/2015 | 00:53 | מאת: יונתן

אני נמצאתי כרגע (על ידי 4 רופאים שונים) כסובל מיובש בעין ימין (זו האבחנה שלהם לתחושת אין הנוחות שיש לי בעין מפעם לפעם. יצוין כי התחלתי לסבול מזה לאחר שהרכבתי עדשות מגע מזה זמן רב . חלפו כבר 6 חודשים מאז איני מרכיב עדשות מגע-העניין הוקל אבל לא נעלם לחלוטין ומידי פעם יש תחושת אי נוחות זה משתנה לפי ימים ...)-השאלה אם הניתוח לא יגרום לי לנזק בלתי הפיך חלילה כאשר יכול להיות שאשאר עם תחושת יובש תמידית שזה אומר תחושת דקירות בעין לכל החיים? נשאל אחרת כי אני רוצה מאד לחדד את השאלה שלי אחרי שעשיתי "דוקטורט" עכשיו בסרטוני יוטוב שמראים זוועות של מנותחים אחרי ניתוחי לייזר (יותר סרטונים באנגלית)- האם ואם כן מה השכיחות המוכרת ברפואה בישראל לגבי יובש בצורה שמפריעה לתפקוד היום יומי על מטופלים שעברו ניתוח בשיטת לאסק, קל וחומר מישהו שכבר סובל מיובש באחת העיניים? אני מדבר יובש שלא חולף -יובש שחולף הינו זמני ואין בעיה איתו. כמו כן, מה שכיחות של תופעות לוואי אחרות פרט ליובש. המידע הזה קריטי עבורי משום שקובע לי ניתוח לעוד יומיים ואחרי כל הסרטונים שאני רואה אני הולך לניתוח מאד לא בלב שלם, ולא בגלל שאני חושש מעיוררון בהכרח (שכפי שציינת אין חשש לזה) אלא מתופעיות לוואי אחרות שעלולות לא לחלוף כל החיים (כמו שראיתי בסרטוני הזוועה) תודה רבה על תשובתךדגגג

מנהלי פורום בריאות העין