דחוף חושש מאד מהניתוח עוד שבוע בשל בעיה כרונית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/10/2015 | 22:57 | מאת: יונתן

שלום, קבוע לי ניתוח לייזר לעוד שבוע (!) באחד המכונים. נמצאתי תקין לניתוח. הניתוח הינו PRK. גודל קרנית 503. אני חושש מאד לעבור את הניתוח בשל בעיה כרונית שיש לי בעין ימין מזה שנה(!) הכוללת תחושת אי נוחות, מעין דקירות "חלשות" לעיתים וכיו"ב. עברתי במהלך השנה לפחות 4 רופאי עיניים שונים-שלא נתנו לי מזור- לשיטתם יש לי יובש בעין והבעיה נגרמה כנראה מהרכבת עדשות מגע לאורך זמן + אולי מזג אוויר-וזה המצב. כאמור בבדיקה שנערכה לפני 3 חודשים נמצאתי תקין. יחד עם זאת אני מאד חושש מהניתוח בגלל הבעיה שיש לי , עדיין פה ושם אני חש תחושת אי נוחות בעין (למרות שזה השתפר מאז שהסרתי את העדשות) -אני מפחד שמא ניתוח הלייזר יכול להזיק לעין????? מה ניתן לעשות? איך אפשר להפיג חשש? הניתוח עלול להחמיר מצב קיים בעין??אני יודע שעלולים לסבול מיובש אחרי ניתוח לייזר...מה זה אומר שאסבול מכאבי תופת בגלל הניתוח באופן קבוע?? איך אפשר לקבל וודאות מוחלטת שהעין לא תפגע? עוד משהו-כל המכונים שנבדקתי אצלם אמרו לי שאין מקרה מוכח של עיוורון מהניתוח-זה לא נכון-קראתי שהיו כמה מקרים בארץ-איך זה מתיישב?? צתודה

אין עיוורון מהניתוח באופן ישיר. עלולה להיות פגיעה בחדות הראייה החל מזיהום קרנית , הופעת עכירות ( צלקת), תוצאת חסר וכו לעיתים יובש בקרנית לאחר ניתוח יכול להתגבר. אם נמצאת תקין אינני רואה סיבה מיוחדת לחשש שלך. ככלל ברוב המנותחים עם נתונים כמו שלך יהנו מאוד מתוצאות הניתוח. דר עמי הירש

מנהלי פורום בריאות העין