יובש

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/10/2015 | 15:51 | מאת: מינה

שלום רב, אשמח מאוד לעזרה…..אני בת 39, ובבסיס (גיל צעיר) העיניים שלי היו תמיד יבשות מהרגיל, ולכן שמתי עדשות עם מרכיבי לחות חזקים יותר. לפני כחצי שנה, פעם ראשונה כשהייתי עם עדשות בים העיניים לפתע- החלו לצרוב, לא יכולתי להסתכל בשמש. הסרתי במהירות את העדשות, והצריבה נמשכה כך זמן מה, ולאחר מכן נהיה יובש בעיניים, בעיקר בבקרים. רופאת עיניים נתנה לי רלסטט וטיפות סיסטיין. היא מרה שיש לי יובש (אם איני טועה) מתחת לעפעפיים. וכעת לשאלותי :) 1. העיניים במצב טוב יותר בהרבה. אך עדיין יש חוסר נעימות עם העדשות שלי.האם עדשות יומיות מיטיבות (ומומלצות)יותר עם עין יבשה מאשר דו שבועי או משהו אחר? ואיזה סוג? האם שמעת על עדשת מגע סקלרלית? והאם זה מתאים לי? 2. ראיתי המלצות על ניתוח לייזר למישהו עם עיניים יבשות. אך הרופאה שלי אמרה לי כי למי שיש בעייה כמו שלי ל מומלץ הניתוח כי היובש יוקצן לרמת פגיעה קשה באיכות החיים. מהי גישתך? תודה רבה מראש על הסבלנות!!!

27/10/2015 | 18:43 | מאת: ד"ר ישי פאליק

מינה שלום רב התאמת עדשות מגע נעשית ע"י רופא עיניים שיסייע לך לבחור את סוג העדשות או ע"י אופטומטריסט אך לציין שיובש הינו תופעה נילווית לכל סוגי העדשות לעיתים מעט פחות בעדשות קשות לגבי יובש וניתוח לייזר אם היובש קשה איני ממליץ על ניתוח אבל אם הוא קל אז ניתן לבדוק עם רופא העיניים המנתח שיסביר מה הסיכויים להשארות היובש וימליץ על דרכי טיפול בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין