אי הסתגלות למשקפיים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/10/2015 | 18:16 | מאת: דליה

בעקבות בדיקת עינים ירד לי המס בעין ימין במספר אחד שלם ובעין שמאל בחצי אני בת 61ומעל עשור עם מולטיפוקל כעת אינני מסתגלת למס החדש בשום אופן בשל כאבי ראש חזקים לאחר ארבע שעות .האופטיקאי נסה להוריד לי המס בהדרגה ועדיין בלתי נסבל .השאלה מה יקרה אם אשאר עם המספר הישן הגבוה עפי הבדיקה2.5 בערך ? ושרק ישנה לי את המס לקרוב במולטי? האופטיקאי טוען שעפ.י הבדיקה אני מסתדרת עם המס הגבוה ורואה רק בעין שמאל טוב הימנית חלשה וכם אחזור למס הישן אז יכולה להיות הדרדרות בעין ימין או תהפוך לעין עצלה??? השאלה אם הוא צודק? ובאמת מה הנזק לדעתכם בלהשאר עם המס הגבוה למרות שבבדיק ה ירד מאוד? אבקש מאוד תשובה מהירה כי אני ממש לא יכולה לתפקד עם לנסות להרגיל את המוח תודה

ממליץ שאם אכן ישנה ירידה יותר הדרגתית כדי להימנע מכאבי ראש הנלווים להפחתה החדה במספרים. אם המצב כה מציק לך בקשי תיקון של האיה לקרוב בלבד. ד"ר עמי הירש

ממליץ לגשת לאופטומטריסט שבדק אותך שלא יתן לך תיקון מלא בהתחלה שיבצע זאת באופן הדרגתי. ד"ר עמי הירש

מנהלי פורום בריאות העין