כלזיון ודלקת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/10/2015 | 18:52 | מאת: הודיה

שלום דוקטור.לפני כשנה עברתי ניתוח להסרת כלזיון(שעורה כלואה).לפני כמה חודשים הופיעה לי דלקת בלחמית-לפי הרופא שגרמה לי לדמעות נקיות ללא הפסקה שיורדות מהעיינים.לא ממש טיפלתי והזנחתי ויצא לי שעורה במקום שהייתה בפעם הקודמת-השעורה שוב הפכה לקבועה והופיעה גם בעין השנייה בעפעף התחתון.רופא העיינים שלי רשם לי לוטמקס לחודש וחצי פעמיים ביום טיפה בכל עין,ולעשות קומפרסים חמים כדי לנסות להעביר את השעורות (ניסיון לפני הפנייה לניתוח חוזר).רציתי לבקש חוות דעת נוספת.האם יש לך עצה להעברת הנגעים והדלקת?

הודיה שלום רב, יסודי אחד הכולל כדור אנטיביוטיקה מסוג דוקסלין 100 מג' ליום. אותו לוקחים פעם ביום והוא אמור להשפיע על בלוטת השומן של העור וגם העפעפיים ולמנוע התפתחות של שעורה חוזרת. הבעייה היא שיש לקחת אנטיביוטיקה להרבה 6-12 חודשים ויתכנו תופעות לוואי. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

20/10/2015 | 18:40 | מאת: ד"ר ישי פאליק

ודיה שלום רב הרופא נתן לך המלצות טובות ומעבר לטיפול התרופתי והקומפרסים החמים ניתן גם לבצע ניקיון של שולי העפעפיים עם מטליות EYECARE במידה והרופא ימצא שיש דלקת בעפעפיים שגורמת לחזרת השעורה בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין