בליטה תחושתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/08/2015 | 15:49 | מאת: ד.פרידמן

האם קרטוקונוס ניתן לראות בבליטה של העין במראה רגיל,אן בתחושה כלשהיא של בליטות או שטיחות, או שמדובר על תסמינים של צורת קונוס אותם ניתן לראות בבדיקה קלינית? וכן,בכל מקרה, האם יכול להיות שעין אחת נראית מעט יותר בולטת מהשניה?

שלום רב, הבליטה תלוייה בדרגת מחלת הקרטוקונוס. אם הקרטוקונוס מאוד מתקדם ניתן לראות בליטה קדימה של הקרנית בצורת קונוס התופעה יכולה להיות שונה בין 2 העיניים. אם הקרטוקונוס בדרגה קלה או בינונית לא נוכל לראות זאת ולא תראה הבדל בין 2 העיניים רק בבדיקה של מיפוי ממוחשב של הקרנית. בברה, פרןפ' קרמר ישראל.

מנהלי פורום בריאות העין