שינויים בקרנית העין-צילינדר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/08/2015 | 02:02 | מאת: יונתן

שלום רב אני בן 16 וסובל מקוצר ראייה ומרכיב משקפיים מזה 6-7 שנים. כיום המספר שלי עומד על כ5- בשתי העיניים עם אסטיגמציה של 1- הלכתי לאופטומטריסט לבדיקה שגרתית ותוצאות הבדיקה הראו כי הצילינדר שלי נעלם לחלוטין אל המספר נשאר כמו שהוא. טיפה חשדתי והחלטתי להיבדק שוב יום למחרת ועדיין הבדיקה מראה שאין צילינדר. השאלה שלי היא, מה עליי לעשות והאם זה נחשב נורמלי שתוך פרק זמן קצר יורד מספר ורבע של צילינדר באופן פתאומי שכזה? תודה רבה

30/08/2015 | 16:52 | מאת: ד"ר ישי פאליק

יונתן שלום רב אני ממליץ לבצע צילום של קרנית העין הנקרא טופוגרפיה של הקרניות והן יראו מהו המצב לאשורו לציין כי ישנם שינויים בקרנית בגילך ולעיתים נדירות גם הצילינדר יכול להשתנות כלפי מטה אם כי לרוב הוא עולה בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין