דואג לאחר ניתוח היפרדות רישתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/08/2015 | 19:38 | מאת: אליהו

שלום אני בן 64 ועברתי ניתוח לפני להלחמת חור ברישתית והיפרדות רישתית, הכניסו לי אחרי הניתוח גז לעין ועדיין (3 וחצי שבועות ) אני עדיין לא רואה בעין (אין שום הטבה מאז הניתוח בראייה) האם אני צריך לדאוג? האם זה תופעה מוכרת?? אשמח לקבל מידע.

אליהו שלום רב, לעיתים ההחלמה הראייתית היא מאוד איטית לאחר ניתוח היפרדות רשתית במיוחד אם המרכז של הרשתית (מקולה) נתגלה כנפרד גם הוא ממקומו המקורי. בנוסף לכך כל זמן שעדיין נשארה בועית גז, לא ניתן לראות דרכה באופו חד ולעיתים לוקח חודש וחצי עד שנספגת לחלוטין. בברכה,פרופ' קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין