הכנסת סבון לעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/08/2015 | 09:29 | מאת: חיילת

היי, אני כותבת בשם חברה שהייתי איתה בזמן המקרה.. שתינו חיילות ועברנו תקופה לא פשוטה בצבא, שמענו שיש שיטה לזייף דלקת בעין עם סבון ולהוציא על זה גימלים. אז ככה היא עשתה, היא הכניסה פעם ראשונה טיפת סבון לעין ובגלל שהיא לא התנפחה כמו דלקת (רק נהייתה אדומה ודומעת) אז היא עשתה את זה במשך 4 פעמים. יש לציין שבסוף כל הפעמים העין עדיין לא התנפחה, אלא צרבה אז היא הפסיקה. עכשיו כשהיא בראש רגוע היא מאוד לחוצה- האם היא יצרה נזק לעין? אשמח לתשובה מפורטת שתרגיע אותה, האם נגרם נזק? אם כן מהו ואיך אפשר לטפל? אם יש דרך למנוע נזק עתידי? ומה הסיכונים בניסיונות לזייף דלקת עיניים עם השיטות של פלאק שיניים, סבון, ועשן סיגריות ישירות אל תוך העין? תודה רבה!

שלום רב, למיטב הבנתי לא התפתח סיבוך או נזק ממה שקרה, במידה ואין כרגע דלקת קבועה בעין, באופן כללי, הכנסת חומרים כימיים לעיניים, כגון סבון דטרגנטי, פלק שיניים או גיר, עלולים לגרום לנזק כימי לרירית העיניים או בקרנית, תלוי בריכוז החומר. הטיפול כמו בכוויה כימית, שטיפםה מרובה עםפ נוזל סליין סטרילי וטיפות סליין ללא חומר משמר. אם מתפתחת דלקת או כאבים יש לעבור בדיקה מקיפה אצל רוםפא עיניים וקבלת טיפול בהתאם. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין