נקודות שחורות בעין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/08/2015 | 22:43 | מאת: חני

אמי בת 80 עמו"ש. לאחרונה היא סובלת מנקודות שחורות (כמו זבובים עפים בעין) ומתקשה לקרוא בעין זו. רופא עינים הסביר שהזכוכית ניתקה ואין כלל מה לעשות. האם אכן אין פיתרון?

חני שלום, התופעה שהנך מתארת נקראת פלוטרים, והיא נובעת מתהליך ניווני של גוף הזגוגית בתוך חלל העין (הנקרא חלל הויטראוס) זהו תהליך ניווני המתבטא בראיית נקודות עפות או קווים או כורי עכביש ולצערי אין לה טיפול רפואי מסוג כל שהוא. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין