פלוטרס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

12/08/2015 | 18:35 | מאת: יוני

שלום רב, אני בן 27 סובל זה כשנה וחצי מפלוטרס בעיניים. מצבי הנפשי מחמיר מכך שאין פתרון ואני דיי מיואש. לאחר שקראתי המון ודיברתי עם המון רופאים בחו"ל הבנתי כי כרגע האופציה היחידה שלי זה לבצע FOV (Floaters only vitrectom כאשר קראית כי ד"ר רנדל וונג הוא הבכיר שמבצע את זה בארה"ב ומה גם שבישראל רופאים לא מסכימים לעשות את הניתוח בשביל פלוטרס. אשמח לשמוע את דעתכם לגבי ביצוע ההליך. אני יודע שהיום הוא כבר הרבה פחות מסוכן מכיוון שמשתמשים בGAUGE 25 ולכן הסיכון לזיהום או הפרדות רשתית הוא אפילו קטן מניתוח קטרקט שנחשב ניתוח שכיח. האם הנתונים שאני מתאר הם נכונים? מה עלי לעשות? אני לא מסוגל להעביר את שארית חיי ככה. אין סיכוי. אני מתבאס להתעורר ואני אדם שכל חייו היה בים וכעת מפחד מהשמש. תודה, יהונתן.

המתן עוד מספר חודשים ופנה אליו פעם נוספת הובא לישראל מכשיר לייזר שיוכל לפורר חלק מהפלוטרס. (שנמצאים החלקה הקדמי שדל הזגוגית) ד"ר עמי הירש

18/08/2015 | 18:44 | מאת: יוני

שלום ד"ר הירש, נבדקתי אצל ד"ר קינק במכשיר מיוחד והפלוטרס שקיימים אצלי אינם ניתנים לטיפול באמצעות לייזר מאחר ולא ניתן לראות אותם כלל. לאור החומרים שאספתי בנושא, אני יודע כי פלוטרס בגיל שלי לרוב לא נראים במכשור מתקדם ככל שיהיה ולכן לא ניתנים לטיפול בלייזר. כך הסבירלי גם ד"ר גלר שמטפל בלייזר נגד פלוטרס. אשמח אם תוכל להתייחס לשאלתי בנושא הויטרקטומיה בהודעה המקורית תודה, יוני

מנהלי פורום בריאות העין