שאלה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/08/2015 | 17:42 | מאת: דניאל

שלום, בגלל התקפים של אוביאיטיס בכל חלקי העין אני מקבל כבר תקופה ארוכה פרדניזון וציקלוספורין. עקב תופעות לואי המינון של התרופות ירד ל-6 פרדניזון ו-125 מ"ג ציקלוספורין. בבדיקות לרמת הציקלוספורין בדם יש תנודות, ולעיתים הרמה של הציקלוספורין היא בערך 70, שזה מתחת לנורמה. האם רמה כזאת יכולה למנוע התקף? תודה.

דניאל שלום רב, רמה כזו של ציקלוספירין לתקופה ממושכת יכולה למנוע התקפי אוביאיטיס במידה והציקלוספירין מלווה ע"י פרדניזון. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין