כאבים+קוצר ראיה גבוה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/08/2015 | 07:47 | מאת: איל

שלום רב אני בן 44 ולפני כחודשיים עלה קוצר הראיה שלי ל9-. שמתי לב לאחרונה, שבהפנית הראש לצדדים, אני מרגיש מעין כאב של "מתיחה" בעיניים. מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם מסוכן? בנוסף, לבני בן ה-11 עלה לאחרונה קוצר הראיה ל 7.5-. כיצד ניתן לעצור את התדרדרותו?

שלום רב, לצערי לא ניתן לעצור עליית מספר של קוצר ראייה. הכאב שהנך מתלונן עליו יתכן וקשור למאמץ של שרירי העיניים, יש להשתדל לא לבצע תנועות חדות. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין