זריקת אילייה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/08/2015 | 19:25 | מאת: אני

דר נכבד אבי מקבל זריקת אילייה בעינו,האם מסוכן אם נגעתי בתחבושת בו כוסתה עינו לאחר ההזרקה,כמוכן אבי החזיק את התחבושת לאחר מכן ונגע בחגורה ,ידית רכב .האם החומר הזה מתפרק בין אם זה חומר מהזריקה או שברח לפני הזריקה ולא עבר פירוק של רקמות העין מסביב לעין ושנשאר על כל החפצים שנגעו לאורך זמן. אם יש בעייה אם הנני בהריון (מומים חלילה). תודה מאוד מודאגת לפי מה שקראתי על חומר זה ועוברים.

אני שלום רב, אין בעייה או סכנה לגעת בעין לאחר הזרקת חומר הנקרא אילייה, היות והוא ממוזרק פנימה לתוך הזגוגית. החומר אינו דולף החוצה ולכן לא מסכן את ההריון. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

05/08/2015 | 13:20 | מאת: אני

לוסטיס תודה רבה

מנהלי פורום בריאות העין