בחלוף שנה, אחרי 4(!) רופאים ואין פתרון! מה עושים?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/08/2015 | 18:40 | מאת: יונתן

לפני שנה בראש השנה החלה לי בעיה בעיניים (איני זוכר אם זה היה בעין אחת או בשתי עיניים)-כאשר בתחילה דובר בשעורה. הלכתי לרופא עיניים והוא נתן לי טיפות. בכל הזמן המשכתי להרכיב עדשות מגע. לאחר זמן התחילה לי תחושת אי נוחות בעין ימין שלא חלפה עד היום! הלכתי לארבעה רופאים שונים במהלך השנה-אחד אמר לי שמדובר ביובש של העין, אחד אמר לי שזה יעבור כי מדובר באלרגיה של הסתיו, אחד אמר לי שזה כתוצאה מן העדשות. יצוין כי לפני חודשיים הפסקתי להרכיב כליל את עדשות מגע רכות משום שהעיניים שלי פשוט לא מסוגלות יותר להכיל עדשות- כשאני שם אני סובל מתחושה לא טובה כמה ימים אחרי. מכל מקום-אכן היה שיפור לאורך השנה אבל עדיין הבעיה לא חלפה במלואה, כלומר אני עדיין מרגיש את העין ON and off. אני לא רוצה לשים משקפיים וזה הורס לי מאד את הבטחון העצמי לכן חשבתי על לייזר ואכן קבעתי בדיקה במכון עיניים. השאלה שלי-האם אוכל לעשות לייזר עם הבעיה הזו? מתי הבעיה תחלוף? אין לי בעיה לעשות לייזר ושהבעיה הזו תמשיך כי זה לא ככ מפריע לי זה טיפה מציק לעיתים (במיוחד עכשיו כשאני שם מאוור לכיוון העין אין לי ברירה כי אין לי מזגן בבית)-האם אוכל לעשות את הניתוח.? האם יתכן כי הבעיה נובעת ממשהו שלא מצאו, למשל שנכנס אלי משהו שלא מצאו, אולי פיתחתי אלרגיה למשהו שנכנס לי בעין? אין טעם לבצע צילום מקיף של העין? (לא רק בדיקה במכשיר כפי שרופאי עיניין עושים לי ). טופלתי לאורך השנה בטיפות סטראודיות וכעת רק בהיילי קומוד. מה עושים? לא אוכל לשאת את המחשבה שעלי להרכיב משקפיים לכל חיי. תודה

יונתן שלום רב יתכן ומדובר בבעיה של דלקת כרונית של העפעפיים הגורמת ליובש בעיניים. עקב ליקוי בהרכב השומני של הדמעות, אני ממליץ לך לנקות את העפעפיים במגבוני עיניים  איי קאר של דר פישר בנוסף כדאי להרטיב את העיניים עם אמפולות חד פעמיות מסוג בפאנטן. אין בעיה לעבור ניתוח לייזר מסוג prk אם תמצא מתאים כמובן. ניתוח מסוג intralasik למי שיש בעיית יובש יהווה בעיה. בברכה, פרופ ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין