קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/08/2015 | 10:49 | מאת: אלונה

אני בת 20, סובלת מקרטוקונוס בשתי עיני למעלה משמונה שנים (כנראה על רקע אלרגי). אני במעקב ועושה מיפוי קרנית כל כמה חודשים והמצב סטטי, לא עברתי טיפול כלשהו בעיניים. אני מעוניינת לעשות את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם, חיסון הפפילומה. האם חיסון זה יכול לגרום להחמרה והדרדרות במצב הקרטוקונוס שלי? היש קשר בין השניים?

03/08/2015 | 10:52 | מאת: אלונה

לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל שם החיסון הוא "גרדסיל". תודה מראש.

אלונה שלום רב, אין בעייה בקבלת חיסון נגד סרטן צוואר הרחם בחולת קרטוקונוס לא ידוע לי על קשר בין השניים ואין סיכוי שהחיסון הנל או אחר יגרום להידרדרות במצב הקרטוקונוס. בברכה, פרופ ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין