פצעים/כיבים בקרנית וחורים ברשתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/07/2015 | 17:35 | מאת: בת-שבע

ד"ר נכבד, הנני סובלת לעיתים מאד קרובות מפצעים/כיבים בקרנית, בעיקר לאחר בדיקת עיניים בעדשת "גולדמן". האם ניתן לבדוק את העיניים בעדשה אחרת שלא תגרום לי לפצעים בקרנית?. כן הנני סובלת בקרעים ברשתית שמחברים אותם בלייזר. האם ניתן איזשהו טיפול מונע או הליך כירורגי למנוע את הקרעים? תודה בת-שבע

בת שבע שלום, אין טיפול מונע או טיפול כירוגי למנוע את הקרעים פרט לשיטה שבה מבצעים טיפול לייזר (הלחמה) בכל היקף הרשתית 360 מעלות. לגבי הפצעים בקרנית, אין ברירה אלא לבדוק את היקף הרשתית ע"י עדשת ה"גולדמן" היות ושיטת הבדיקה החילופית איננה מראה פרטים ברשתית כמו עדשת ה"גולדמן". בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין