קרוס לינקינג בקרטקונוס מתקדם (אך יציב)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/07/2015 | 14:09 | מאת: שא

שלום, אני בת 31, אובחן לי קרטקונוס בגיל 13 בערך, לאורך השנים היו לי קשיים רבים בהתאמת עדשות אבל ב-7-10 השנים האחרונות מצבי טוב עם עדשות והראייה שלי טובה: אני כבר מספר שנים עם אותן עדשות מבלי התדרדרות בראייה (השנה אני בתהליך של התאמת עדשות חדשות, אבל לא בגלל בעיה בראייה או בנוחות אלא בגלל שהן מפעילות לחץ מוגזם על הקרנית לדעתו של האופטומטריסט שלי). הקרטקונוס שלי במצב מתקדם - הקרניות דקות (400 מיקרון בימין, 350 מיקרון בשמאל), הקמירות גבוהה, ויש לי גם הצטלקויות (בעיקר בעין שמאל החלשה יותר). לאחרונה הייתי אצל רופא עיניים, שרצה לבדוק את התאמתי לקרוס לינקינג: עשיתי מיפוי קרנית אחרי מספר ימים בלי עדשות אבל התוצאות לא היו אמינות לדעתו, ולכן אני אעשה עוד מיפוי בחודש הבא אחרי שבועיים בלי עדשות (כמובן, זה מסובך כי בלי עדשות התפקוד שלי מאד מאד ירוד). יש לי גם מיפוי קרנית מלפני כשלוש שנים, אבל גם הוא נעשה רק אחרי 3-4 ימים ללא עדשות. ממה שראיתי באינטרנט - בגילי ובהתחשב בעובדה שאין עדות לכך שהקרטקונוס שלי מתקדם בתקופה האחרונה (גם אחרי המיפוי הקרוב, לא יהיה למה להשוות אותו), זה לא סביר לעשות קרוס לינקינג. מה גם שהקרניות שלי דקות במיוחד, כך שיהיה צריך לעשות פרוצדורה קצת יותר מסובכת (ופחות מוכחת במחקרים). מאידך, אני מקבלת את הרושם מהרופא שהוא מאד רוצה לדחוף אותי לעשות קרוס לינקינג. מיותר לציין שאני חוששת מאד מהפרוצדורה - גם מהסיבוכים האפשריים, גם מהכאב ואי הנוחות, ובעיקר מהעובדה שהיא תשתק אותי למספר חודשים (כיוון שלא אוכל להרכיב עדשות) בתקופה די עמוסה בחיי. לכן רציתי לשמוע עוד חוות דעת על הנחיצות של קרוס לינקינג בהתחשב בנסיבות שתיארתי. בנוסף, הייתי שמחה לדעת האם זמין בארץ קרוס לינקינג טרנס אפיתליאלי שפחות מרתיע אותי (באופן טבעי). תודה

27/07/2015 | 22:03 | מאת: ד"ר ישי פאליק

שלום רב אכן הקרניות דקות מאד ועל כן התאמה לקרוסלינקינג תיתכן אם הרופא המבצע יחליט על שימוש בתמיסות היפוטוניות שתעלינה את עובי הקרניות לגבי הנחיצות תלוי בהתקדמות בגילך ייתכן שהמצב יציב אך גם את זאת יוכל רק הרופא הבודק למצוא לאור מיפוי הקרניות וההתאמה הקלינית במקרה שיש הדרדרות בראיה עקב התקדמות במספר בכל מקרה של חשש מומלץ לפנות למומחה קרנית נוסף לחוות דעת שניה ולגבש את ההחלטות בהתאם בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין