שלום, בעבר שמעתי שזה בריא להסתכל על השמש

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/07/2015 | 19:37 | מאת: להסתכל על השמש?

(באופן אישי זה מאיר לי את הראיה ולכן אני די מבסוט מזה) אז הסתכלתי לפעמים לכמה שניות/דקה/שתיים(אולי יותר בהגזמה) 1. לאחרונה שאלתי את עצמי, אולי אני צריך להיות מוטרד מזה שהסתכלתי/מסתכל לפעמים על השמש ? 2. ואם כן מה הנזק שיכול להיות שנגרם בגלל זה ? 3. ואם זה גרם לנזק האם אדע זאת עכשיו ומיד בבדיקה אצל רופא עיניים ? או שרק בעתיד יתגלה הנזק שזה גרם (אם בכלל) ? תודה רבה.

שלום רב, מסוכן להסתכל ישירות על השמש לפרק זמן של כמה דקות. אור השמש עלול לגרום לנזק מוקדי במרכז הרשתית, לפגוע בו פגיעת כוויה וזה יגרום לפגיעה בחדות הראיה. אין צורך בבדיקה אם אין שינוי בראייה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

30/07/2015 | 16:27 | מאת: להסתכל על השמש?

מה עליי לעשות כרגע ? נניח ונבדקתי אצל רופא עיניים ויצא שהכל תקין. בכל זאת אני יודע שהסתכלתי בעבר על השמש . אז האם עכשיו עליי להיות מוטרד לגבי העתיד ? (שחלילה יקרה משהו בעתיד בגלל שפעם הסתכלתי על השמש?) או שיש דרך להסיר חשש במיידי ? אם עכשיו בבדיקת עיניים רגילה יוצא שהכל תקין, אז זה אומר שלא נגרם אפילו טיפת נזק מזה שהסתכלתי פעם על השמש ? תודה!

מנהלי פורום בריאות העין