נקודות שחורות (זבובים) בראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

27/07/2015 | 19:30 | מאת: זה כמו יתושים

1. קוראים לזה פלוטרס או PVD ? 2. האם נולדים עם זה? 3. מה הסיבה שיש את זה מגיל קטן ? 4. איך מעלימים את זה ? האם זה טיפול מסוכן ? תודה.

שלום רב, פלוטרים זהו תופעה שנגרמת עקב תהליך של ניוון הג'ל בתוך העין שנקרא גוף הזגוגית. לא נולדים עם תהליך ניווני זה. בדרך כלל התהליך מתפתח עם הגיל זהו תהליך ניווני המתקדם עם השנים. לא ניתן לסלק פלוטרים בתהליך כירורגי. טיפול כירורגי עלול לגרום לסיבוכים ברשתית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין