ראיה כפולה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/07/2015 | 23:01 | מאת: דוד

לאחרונה שמתי לב לתופעה שללא משקפיים כאשר אני מסתכל לנקודת אור , אני רואה שתי נקודות, את האמיתית חזק ואת השניה קרוב מאד מתחתיה בעוצמה יחסית חלשה. אם עין שמאל מכוסה עדין הנקודה הנוספת קיימת , אם עין ימין מכוסה הנקודה הנוספת נעלמת. מדובר בבן 78 סוכרתי 2 מאוזן אחרי בדיקת רופא עיניים ללא ממצאים למעט יובש קל. האם יש הסבר במה מדובר והאם נדרשת בדיקה ספציפית או טיפול כל שהוא.

23/07/2015 | 08:56 | מאת: דוד

הראייה הכפולה כפי שתארתי מתקיימת ללא משקפיים, עם משקפיים התופעה לא קיימת.

שלום רב, כנראה שמדובר בהפרעה בראייה הקשורה בתפקוד הדו עיני ובמיקוד. במידה ובדיקת העיניים תקינה אין מה לדאוג אלא לחיות עם אותם המשקפיים אשר פותרות את הבעיה. כדאי גם לעבור בדיקת ראיה מסוג 84-2. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין