הפרשות מהעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/07/2015 | 18:42 | מאת: משה

שלום למה יש הפרשות מהעיניים בבוקר.??? 2)למה נועדו הפרשות ה צהובות מה תפקידם? או שזה משהו לא תקין.? 3)למה יש ימים שיש יותר? 4)במקרה הסתכלתי קרוב הבוקר- ההפרשות הצהובות לא רק בקצה העין . אלא לכל האורך למטה כבר התקשה ונדבק לריסים החומר כנראה הצטברות של הרבה זמן. 5)איך מורידים ההפרשות אלו ? שוטף לפחות 4,5 פעמים ביום את הפנים (לא לצורך זה )וכנראה לא מוריד. יש איזה דרך מיוחדת ,שירדו. בלי יותר מדי לגרד שם . 6)אני סובל מיובש קל לפעמים(לכן שוטף פנים) האם קשור להפרשות האלו שסותמות מעבר דמעות שומניות של הקרנית או?? 7)בלי קשר לנ"ל : בימים שיש לחות גבוהה מרגיש יותר טוב בנושא היובש מאשר בימים רגילים. הגיוני.??האם אפשר להסיק מכך ממה נובע היובש שלי? 8)תודה מראש לכל התשובות

21/07/2015 | 22:01 | מאת: ד"ר ישי פאליק

משה שלום רב כשלח בחוץ יש הטבה אך לא ניתן להסיק על מקור היובש שבתורו גורם להתמצקות מרכיבי הדמעות שאינם נוזליים כגון חלבונים ומלחים וגורם להיווצרות ההפרשות אותם ניתן להסיר בעדינות באמצעות שטיפה במים פושרים או מטליות מיוחדות היובש אינו נובע מההפרשות אם כי לעיתים הן קשורות לאלרגיה שבתורה יכולה להביא ליובש ממליץ להיבדק כשההפרשות ישנן ע"י רופא עיניים ולהפנות גם אליו את כל שאלותיך בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין