יובש

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/07/2015 | 22:32 | מאת: דן

שלום שהייתי בן 63 רופא העיניים אמר שיש יובש ונתן טיפות. לא לקחתי . אך שטפתי ה עיניים במים הפסקתי להשתמש במייבש שיער עשיתי הפסקות בצפייה טי וי מחשב ועוד כל מיני עשה ואל תעשה והסתדרתי . לאחר שנה שהייתי בן 64 שבאתי לרופא אמר " שרואה יובש " --למרות שלא צרב לי ולא כלום .אמר או קיי אם מסתדר בלי טיפות אז לא צריך --שלום ולהתראות . היום בן 65 שבאתי לרופא אמר " שרואה יובש " ,באמת היה יום עם רוח וחמסין "ושרף " קצת בעיניים. ואמר תיקח טיפות שלא יצרוב . אחרת יקרה נזק. ושכבר יש משהו. צייר לי בתחתית העין שמתחילה בעיה. שאלותיי 1)בביקור השני (64) למרות שלא הרגשתי צריבה מה ראה בעין שאמר --יובש . 2)ולאיזה נזק יכול לגרום יובש ? 3)האם הנזק בעצם הצריבה -הרי הטיפות לא מרפאות רק מקילות תחושה -או טועה? כיוון שהפעולות שעושה , שצורב - גם מורידות לגמרי את הצריבה . 4) פעם בחודש חודשיים נוסע לטיול ומה לעשות שפותחים חלונות או מזגן וחוזר הביתה בעיניים צורבות (עכשיו מבין למה ) האם רק צורב לאותו ערב או לבוקר למחרת ? או גם עושה איזה נזק לעיניים ? שכדאי להימנע או להמעיט בטיולים? 4)תודה מראש לכל התשובות

15/07/2015 | 22:22 | מאת: ד"ר ישי פאליק

דן שלום רב סביר להניח שהרופא ראה סימנים בקרנית שנראים כמו נקודות זעירות שנצבעות בצבע הצהבהב שמטפטפים לעין ופירושן שהקרנית סובלת מהיובש אם מצב זה מוזנח הוא יכול להחמיר ולהגיע עד כדי פצע וזיהום הקרנית ולכן לא מומלץ לשטוף עיניים במי ברז כיוון שחידק לול להתישב בקרנית ולגרום לנזק אלא להשתמש בתחליפי דמעות סטרילים שמקלים על ההחלמה אין מניעה לטייל ואם יש צריבה או אי נוחות בעיניים יש להשתמש בתחליפי הדמעות שאלו הטיפות בהן המליץ הרופא להשתמש בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום בריאות העין