איפה כדאי לשמור טיפות עיניים?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/07/2015 | 16:18 | מאת: עדי

שלום רב, אני משתמשת כמה פעמים ביום בטיפות עיניים בפנטן. לאחרונה שמתי לב שהטיפות לא מרגישות קרירות כמו בעבר, כנראה כי מזג האוויר התחמם. בדקתי בעלון לצרכן וראיתי שאמורים לאחסן את טיפות העיניים בין הטמפרטורות 2 מעלות ל-25 מעלות. בדקתי עם מד חום את הטמפרטורה במגירת התרופות שלי והיא 29 מעלות, לכן חשבתי אולי להעביר את הטיפות למקרר אבל כששאלתי רוקחת היא אמרה לי שבמקרר הטיפות עלולות להיהרס. מה עדיף לעשות? האם עלול להיגרם לי נזק משימוש בטיפות עיניים שמאוחסנות ב-29 מעלות? (כשאני מחוץ לבית אז הטיפות נמצאות בתיק שלי...) מה עלול לקרות לטיפות העיניים במקרר? תודה מראש!

שלום עדי, אין צורך לשמור את טיפות בה פאנטן בקירור. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין