נקודות לבנות על העיניים בצמוד לאישון ועליהן כלי דם

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/07/2015 | 12:21 | מאת: א

אני בת 24. לפני כחודש הופיעו לי על העיניים נקודות לבנות בצמוד לאישון בצורה סימטרית על 2 העיניים, ועליהן כלי דם מודגשים. אני משתמשת בעדשות באופן קבוע מזה כ5-6 שנים. העיניים לא שורפות ולא כואבות והבליטות לא מפריעות לי כשאני עוצמת את העין. לפני כשבועיים סיימתי טיפול בטיפות עיניים של שבוע וכעת מסיימת שבוע נוסף עם טיפות עיניים(זיילט) ומשחה. לא נראה שיפור בעיניים. מה יכולה להיות הסיבה להופעת הנקודות הבולטות ומה עליי לעשות בכדי לרפא את העיניים? תודה

מדובר ככל הנראה בתופעה הנקראת פינגואקולה. זהו עיבוי של הלחמית עם כלי דם בתוכו שיכול להיות תוצאה של הרכבת עדשות מגע בזמן ממושך. טיפות עיניים על בסיס של סטרואידים למשך מספר ימים יכולות להועיל, אך חשוב בעיקר להימנע מהרכבת עדשות מגע לפרק זמן ממושך יותר (לפחות חודש ימים). בברכה, ד"ר עמי הירש.

14/07/2015 | 11:12 | מאת: א

תודה רבה!! רק רציתי לדעת האם המצב הפיך והעיניים יחזרו להיות ללא הבליטות לאחר מניעה מעדשות לתקופה ממושכת?

מנהלי פורום בריאות העין