בעיות בקרנית העין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/07/2015 | 19:19 | מאת: אסף

שלום רב, לפני כחודש וחצי התעוררתי עם רגישות עזה לאור בעין ימין. הבנתי שזה לא משהו רגיל הלכתי לרופא והוא שלח אותי למיון בחשד לאבצס בקרנית. אציין שאני מרכיב עדשות מגע מספר שנים באופן קבוע (בכל בוקר מרכיב ובכל ערב מוריד) הגעתי למיון ושם לא ידעו בוודאות לאשר שזהו אכן אבצס אך זיהו מספר צלקות קטנות בשתי העיניים. בכל אופן הומלץ לי כל שעה וחצי טיפות ויגמוקס ו-4 פעמים ביום טוברקס ובאמת כעבור כשבוע וחצי הרגישות לאור והכאבים ממש עזבו אותי(עד כדי כך שכבר שכחתי שהייתה איזו בעיה). לאחר כמה ימים של שקט קמתי בבוקר עם עין מכווצת ואדומה נורא אז חזרתי למיון ושם הרופאה אמרה לי שלרוע מזלי כנראה באחד מהביקורים האחרונים שעשיתי אצל הרופא ככל הנראה נדבקתי בדלקת ויראלית או אדנו וירוס. הומלץ לי להמשיך טוברקס 3 פע' ביום ומאז חל שיפור - אין לי אמנם כאב והפרשות מוזרות אבל יש לי טשטוש בראיה (באותה העין זה מרגיש כאילו אני מסתכל דרך חלון ממש מלוכלך ואין חדות כלל בראיה)בעיקר כשאני קם בבוקר ואז נרגע, ולעתים אף מתחזק במשך היום. ככה כבר כשבועיים. שאלתי היא, האם יכול להיות שהקרנית שלי כבר לא תחזור להיות כשהייתה? או שזה יכול לקחת הרבה זמן והשיפור יגיע עם הזמן? אשמח לקבל לחוות דעת מקצועית. בתודה רבה מראש.

אסף שלום רב, כנראה שנדבקת בווירוס מסוג אדנווירוס הפוגע בלחמית ובקרנית. הוא עלול לגרום לתסמינים מרובים ועכירויות מוקדיות המפריעות לראייה. יש להתחיל טיפול בסטרואידים (טיפות) 4 ליום בנוסף טוברקס. הטיפול בסטרואידים יהיה ממושך עם ירידה הדרגתית ומעקב לחץ תוך עיני. לעיתים התסמינים ממשיכים תקופה ארוכה. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין