נבוס בקשתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/06/2015 | 11:48 | מאת: איילה

שלום-רב, כמה שבועות לאחר לידתה של תינוקת התגלה כתם בקשתית העין, לאחר בדיקה שעברה התינוקת התגלו המימצאים שיש לה נבוס בקשתית, המימצאים של הבדיקה להלן: חדות ראייה-עוקבת היטב ועושה פיקסציה בכל עין בנפרד תנועת עיניים-מלאות ותקינות ללא פזילה שדה ראייה:על פי דיוק סקדות בכל עין בנפרד,שדה היקפי ללא פגם גס עפעפיים:מפתח סימטרי סגמנט קדמי:לחמיות שקטות, קרניות זכות ל.קשקטה, אישונים שווים מגיבים שווה לאור,בקשתית שמאל נבוס שטוח בשעה 6ללא עיוות האישון ועם טרנאילומינציה טובה של הסקלרה בלימבוס (מנורת סדק) עדשות וקרקעית: אחרי מידרמיד -עדשות זכות קרקיות בהירות תקינות רפרקציה בגדר הנורמה פלוס בכל עין השאלה שלי לאור המימצאים כל כמה זמן מומלץ לעקוב ואיזה בדיקה בדיוק לעשות בפעם הבאה, בתודה מראש

איילה שלום רב, מומלץ לבצע בדיקת מעקב של הממצא של הנבוס בקשתית פעם בשנה. במידה והממצא גדל באופן משמעותי ניתן לכרות אותו בניתוח. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין