בלפריטיס כרונית חריפה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/06/2015 | 09:54 | מאת: טימור סנדלר

שלום, שמי טימור ואני סובל מבלפריטיס כרונית כבר הרבה זמן. קצת רקע - זה התחיל בצבא (לפני כשתים עשרה שנה) בתור שעורות בעיניים חוזרות ונשנות.. לאחר כמה שנים השעורות הפכו לכלזיון ועברתי מספר ניתוחים לניקוזם במשך השנים - הניתוח האחרון היה בערך לפני כ 4 שנים. לאחר מכן הייתה הפסקה של כשנה וחצי ואז התחיל הבלפריטיס - עיניים אדומות כל הזמן עם פה ושם התנפחות של העפעפיים. הלכתי לאיזשהו רופא בכיר באסותא והוא נתן לי לקחת דוקסילין במשך שלושה חודשים. טיפול זה עזר לי מאוד והבלפריטיס נעלמה לשנה.. עכשיו לפני בערך שנה חזרה הבלפריטיס ומאז שום דבר לא עוזר חוץ ממקסיטרול (סטרואידים). אנא עזרתכם בהקדם מה אפשר לעשות, למי אפשר לפנות? אציין שעין אחת (ימין) הרבה יותר גרועה מעין שמאל שם זה מאוד קל. תודה מראש, טימור

טימור שלום רב, בלפריטיס זו דלקת עפעפיים כרונית הנוטה לחזור. אני מציע לחזור לטיפול האנטיביוטיקה מסוג דוקסילין, כדור אחד ביום למשך תקופה ארוכה, מגבוני eyecare לניקוי קבוע של העפעפיים-בוקר ולפני השינה וחימום של העפעפיים עם מסעג' פעם ביום למשך 5-10 דקות. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

25/06/2015 | 21:28 | מאת: טימור סנדלר

שלום פרופסור, תודה רבה על התגובה המהירה - אז בעניין הזה אין בעיה שאני לוקח אנטיביוטיקה לטווח ארוך אחרי שכבר לקחתי אותה פעם? אם אני לא טועה דוקסילין זה בכלל נגד משהו בכבד.. תודה מראש, טימור

28/06/2015 | 09:24 | מאת: טימור סנדלר

שלום רב, תודה רבה על התגובה המהירה האם לקחת דוקסילין לתקופה ממושכת לא יפגע בכבד? וגם - תקופה ממושכת זה כמה? להזכיר - לקחתי כבר דוקסילין לפני כשנתיים למשך שלושה חודשים.. תודה רבה מראש, טימור

מנהלי פורום בריאות העין