אובאיטיס, פוקס ולחץ תוך עיני

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/06/2015 | 00:46 | מאת: אביטל

שלום, אני בת 27. אובחנה אצלי דלקת- אובאיטיס בעין אחת שמשולבת גם בתופעת פוקס. אחרי ניתוח קטרקט הלחץ התוך עיני משתנה בקיצוניות ולפי דעת הרופא בגלל הדלקת והסטרואידים שניתנו. טופלתי כחצי שנה בטיפות לאיזון אך הפסקתי לקחת אותן לאחר שראיתי שאין כל השפעה. כיום הלחץ משתנה באותה תדירות: אתמול- 31 והיום- 16.הרופא מנסה לשנות את המינון של הטיפות וכן הרכבים (וי- אופטיק ואלפאגן). הרופא לא יודע שהפסקתי והוא מאמין שבגלל שלקחתי מינון מוגבר אתמול, הלחץ היום ירד. זה כבר חודש שאני לא שמה טיפות והלחץ היה מאוזן ומידי פעם עולה בחדות. בשלב זה יש חשש שמתפתחת גלאוקומה. אני מרגישה שיש בעיה שלא זוהתה. מה עושים? למי פונים? האם יתכן שיש בעיה נוספת שבגללה הלחץ משתגע?

אביטל שלום רב, לעיתים אחרי ניתוח קטרקט בחולים עם אובאיטיס, הלחץ התוך עיני יוצא מהאיזון הנורמלי ומראה קפיצות לפלוקטואציות משבוע לשבוע, עקב שינויים בהפרשת הנוזל התוך עיני המיוצר בגוף העטרה, המהווה חלק מרקמת האוביאה המודלקת. אני ממליץ לך לנות טיפול קבוע בטיפות מסוג COSOPT פעמיים ביום לאיזון קבוע של הלחץ ע"י הקטנת הפרשת הנוזלים בתוך העין ומעקב אחרי הדלקת באוביאה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין