ניתוח קטראקט בעין עם קולובומה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/06/2015 | 21:13 | מאת: אדמונית

שלום רב, הומלץ לי לעבור ניתוח קטראקט בתחילת יולי הקרוב בעין עם קולובומה של קשתית ורשתית ראיה לפני שנה 6/36, היום ראיה FC2M עם חריר 6/36 RE 6/12- 6/9 , מטופלת בקסלקום 1 עקב גלאוקומה בשתי עיניים לחמיות שקטות,קרנית זכה, ל.ק.-עמוקה ושקטה עם זוית שטוחה, לחץ באפלנציה כ- 14 ממ/כספית עדשה DENSE NS+ASCC, מקולה תקינה, קולובומה בחלק תחתון של הרשתית קטרקט משמעותי ממליץ הסרת ירוד לאחר כל האינפורמציה : יש לי חשש מהניתוח מהסיבה שמדובר בעין עם קולובומה, לפני כשנה כשמצב העין היה טוב יותר הייתי בביקורת ורופא עיניים אמר לי שלא להעז לגעת בעין וכעת הרופא המנתח הציע כן לגשת לניתוח והסביר שיש תמיד החשש בעין כזו להפרדות רשתית ומאידך גם הסביר שאם לא נעשה את הניתוח הגלאוקומה תהיה חמורה יותר וגם הראיה תמשיך להתדרדר ואני מאוד חוששת . מה עושים במצב בו אני נמצאת בדילמה , לעשות או לעשות את הניתוח ? לאור נסיון ממקרים דומים לשלי האם הפרדות רשתית היא נדירה במצב זה? מה ההשלכות? אני נכה ואיני רוצה לתאר שאצטרך להוסיף למצבי בעיה נוספת להתמודד איתה תודה רבה , אני מבקשת מכל ליבי שתנסו לעזור לי בהחלטה כה משמעותית שאני אמורה לקחת על עצמי בסופו של דבר

את מתארת עין שהיא אכן בעייתית ומורכבת. מאידך גיסא הגעת כבר למצב שבעין זו את לא רואה. תמיד קיימים בכל ניתוח סיכונים וסיבוכים, אך אני סומך על הרופא שלך שאם החליט שהגיע הזמן לנתח את העין הזו הוא בהחלט מודע להשלכות של המלצתו לבצע את הניתוח וכולי תקווה כי תהני לאחר הניתוח מראייה טובה יותר. אגב יתכן מצב שלאחר הניתוח קטרקט יפחת הלחץ בעין. בברכה, ד"ר עמי הירש

11/06/2015 | 15:12 | מאת: אדמונית

תודה רבה ד"ר

מנהלי פורום בריאות העין