אבחון לתינוקת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

10/06/2015 | 21:04 | מאת: holden

תינוקת שבגיל חודש וחצי לערך לפתע נתגלה אצלה כתם בקשתית, הכתם ממוקם במרכז החלק-התחתון של הקשתית בסביבות השעה:0600, כאמור הכתם "יושב" בדיוק מתחת למרכז האישון, התינוקת טרם עברה בדיקה אצל רופא עיניים מוסמך, נקבע לה תור רק לעוד חודש ועל כן ברצוני לשאול כאן מה מהות הכתם? בתודה מראש על התשובה

<p>שלום רב, כתם מולד בקשתית עלול להיות נבוס, פיגמנטציה מוקדית, או המנגיומה שהוא ריכוז כל דם מורחבים במקום. יש לבצע בדיקה ע"י רופא עיניים וכן לשקול בדיקת אולטרהסאונד מסוד UBM המעידה על ממצאים בברקמה של הקשתית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר</p>

מנהלי פורום בריאות העין