הרגשת דופק בעיניים בהריון

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/06/2015 | 15:49 | מאת: מיטל

שלום רב. אני בת 37 הריון ראשון חודש חמישי, לאחרונה התחלתי להרגיש מדי פעם את הדופק בעיניים, אני רואה את קצב הדופק בעיניים כשאני קצת מרפה, בעקר בזמן שכיבה או מנוחה. האם זה מסוכן? האם זה קשור להריו? מה עלי לעשות? תודה רבה

מיטל שלום רב, לעיתים בתקופת ההריון בחודש מתקדם, מתפתחים שינויים המודינמיים במחזור הדם המביאים לעלייה בהבדל בין הלחץ הססטולי (הערך הגבוה) של לחץ הדם והלחץ הדיאסטולי (הערך הנמוך) ובמקרה כזה ניתן להרגיש את הולם הדופק העורקי באזור והפנים. אין זה מסוכן אך יש לעקוב אחר לחץ הדם לעיתים יותר תכופות ולהיות במעקב רופא המשפחה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין