קטרקט עם קוצר ראיה גדול

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/06/2015 | 15:41 | מאת: תמר

שלום, אני בת 52, עם קוצר ראיה של -10 בערך בכל עין, וצילינדר של -1.5 בערך. לפני שנתיים החל תהליך של קטרקט בעין אחת, וכעת הוא בשלב מתקדם. הציעו לי לעשות ניתוח קטרקט לעדשה-טורית, אבל לא נאמר משהו חד-משמעי בהתייחסות למספר הגבוה: רופא אחד אמר שכדאי "להלחים" את הרשתית בעת הניתוח למרות שכרגע לא נצפים קרעים או היפרדות, ורופא אחר אמר שלא כי זה עלול "לחמם אותה" ולגרום יותר נזק מתועלת וממילא כרגע לא נמצאה בעיה ברשתית אובכל גורם אחר. למותר לציין שאני לא יודעת על מי לסמוך ולמי לפנות... אודה לכל הכוונה ומידע! בתודה מראש

תמר שלום, אין אין בעיה ברשתית, כמובן שניתן לבצע ניתוח קטרקט ללא צורך בטיפול ברשתית. כל זאת ניתן לקבוע רק לאחר בדיקה מקיפה הכוללת גם קרנית וגם רשתית. כיום ניתן להשתיל בניתוח קטרקט גם עדשה טורית וגם עדשה מולטיפוקלית ולשפר את איכות החיים. בברכה דר שמואל לוינגר

מנהלי פורום בריאות העין