האם קרטוקונוס יכול להופיע רק בעין אחת?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

28/05/2015 | 13:16 | מאת: גיא

שלום, למיטב ידיעתי קרטוקונוס זו מחלה שפוגעת בשתי העיניים אבל אני שומע עדויות אחרות לגבי מצב זה. האם קרטוקונוס יכול לסגת לאורך זמן או שהפגיעה בקרנית תהיה סטטית או תמשיך להתקדם? מהו המקור לקרטוקונוס? גנטיקה? טראומה עקב חבלה? תודה רבה, גיא

מקור לקרטוקונוס יכול להיות גנטי, חבלתי, או על רקע טפטוף וגרוד בעיניים לפרקי זמן ארוכים (על רקע אלגרי). לפיכך בהחלט ייתכן מצב שבו קרטוקונוס מתפתח יותר ועין אחת מאשר בשנייה ולעיתים יופיע בעין אחת בלבד. בברכה, ד"ר עמי הירש

מנהלי פורום בריאות העין