מס' שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

28/05/2015 | 08:24 | מאת: אלי

שלום רב, אני חושש שנכנס לי ריס, ראיתי אותו..אך הוא גלש לחלון שנמצא ליד גשר האף, היכן ששמים טיפות ולא ראיתי אותו יוצא. מה הסכנה בכך והאם יש ממה לחשוש? שאלה נוספת שלא קשורה בכלל: האם יש סכנה אם מסתכלים על לייזר ירוק מדרגה 3B, די עוצמתי ללא משקפי מגן. ההסתכלות היא מהצד.

שלום רב, אין כל סכנה מריס שלא יוצא ואם אתה מרגיש שזה מטריד אותך פנה לרופא עיניים לבצע חילוץ של הריס. לשאלה הנוספת קיימת סכנה לרשתית העין יש להזהר מכך שהקרן לו תוסט ממראות או צבעים שפועלים כמראה ממולץ להרכיב משקפי מגן בכל מקרה של קרן לייזר גם אם היא בסביבה ולא בהסתכלות ישירהץ בברכה, ד"ר עמי הירש.

מנהלי פורום בריאות העין