צילום עיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

12/05/2015 | 09:05 | מאת: שושי

בוקר טוב. אני סובלת מסוכרת סוג 1 כבר 48 שנה. אתמול בצעתי בדיקת צילום עין ימין ושמאל עם הזרקה תוך ורידית של פלורסצאין 10% בכמות של כ-3-5 סמ"ק. התוצאות: עין ימין: מספר אזורי CAPILLARY DROPTOUT סביב ה-FAZ, עדות לדלף דיפוזי עדין ביותר סביב המקולה בשלבים המאוחרים. MAs פזורות בהיקף. בהיקף הרחוק, בטמפורלי יותר מאשר בנזאלי, אזורי CNP נרחבים עם BEADING ודלף מדפנות כלי הדם. עין שמאל: בגבול ה-FAZ מספר MAs הדולפות מעט בשלבים המאוחרים. בהיקף הרחוק, מספר אזורי CNP עם מעט BEADING ודלף מדפנות כלי הדם. שאלתי: מה פירוש התוצאות ומה הטיפול המקובל. יש לי תור לרופאת עיניים בעוד שבועיים, אך רציתי לדעת קודם למה עלי לצפות. תודה רבה.

שושי שלום רב, תוצאות בדיקת צילום הרשתית עם חומר ניגוד מסוג פלואורסציין מצביעות על פגיעה של מחלת הסכרת בכלי הדם הקטנים של הרשתית המרכזית. דרוש צילום נוסף מסוג OCT כדי לבדוק האם קיימ בצקת במקום ואז להחליט על שיטת הטיפול בדלף מכלי הדם במרכז הרישתית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין