בדיקת OCT ואוטופלורוסנציה ללא הזרקה.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/05/2015 | 11:59 | מאת: רות

שלום.לפני כשנה ביצעתי בדיקה זו בגלל שאני מקבלת תרופה פלאקוואניל כדור אחד ביום כבר 10 שנים .התשובה היתה עובי הרשתית המקולרית בעיו ימין מגיע 270מיקרון (ספקטרליס)ובעין שמאל עובי הרשתית המקולרית ל275 מיקרון (ספקטרליס)מבנה הרישתית ושקע פוביאלי שמורים.השנה חזרו על הבדיקה והיה רשום מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים ללא עדות לנוזלים תת או תוך רטינליים. עובי הרשתית המקולרית בOCT Spectral Domain מגיע ל כ285 מיקרון.האים יש החמרה או מה אומרות תוצאות אלה בהשוואה לתוצאה מלפני שנה.תודה.

שלום רב, תוצאות שתי הבדיקות זהות לחלוטין ותקינות. אין לך ממה לחשוש. הרשתיות ע"פ הבדיקות הנ"ל תקינות לחלוטין. בברכה,ד"ר הירש עמי

מנהלי פורום בריאות העין