פענוח בדיקת פלורוסצין אנגיוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/05/2015 | 02:37 | מאת: נוי

שלום רב ד"ר, אני בן 30, בריא, בשנים האחרונות הראיה כבר לא ממש טובה מרחוק, ניגשתי לרופא, הרחיב אישונים ובדק, אמר שרואה משהו, אולי צלקת קטנה ברשתית ושלח לעשות את הצילום וגם OCT (אעשה בימים הקרובים). תוצאה: "בשתי העיניים מוקדים היפרפלורסצנטים פריפובאליים מגורגרים שדוהים עם שלבי הצילום. דיסקה וכלי דם הודגמו תקינים." מה דעתך? תודה!

17/05/2015 | 10:48 | מאת: ד"ר הניה ליכטר

שלום רב המוקדים ההיפרפלורסנטים הינם קרוב לודאי בהתאמה למה שהרופא עיניים ראה, אך יש להשלים את הבדיקה עם ה OCT ועם שתי הבדיקות יחד עליך לחזור אל הרופא עיניים המטפל. בברכה דר' ליכטר

מנהלי פורום בריאות העין